miercuri, 25 martie 2009

Las-o ba ca merge asa


Facand o retrospectiva a ultimilor ani din viata mea, am realizat ca nu stiu ce imi doresc. Mi-am dat seama cat de copil am fost si sunt in continuare. Adica toate deciziile pe care le-am luat in viata au fost la repezeala, ceva de genul "lasa ba ca merge asa".
Realizez ca sunt o persoana superficiala care nu analizeaza suficient de bine deciziile pe care le ia in viata.

Spre exemplu: De ce am facut Facultatea de Fizica sectia Fizica-Informatica?
Raspunsul este simplu: a fost bine ambalata, intradevar fizica mi-o placut in liceu(dar erau multe altele care imi placeau la fel de mult) si faptul ca au mai adaugat si cuvantul "Informatica" la sfarsitul sectiei mi-a luat ochii.
Nu stiu daca este cel mai bun exemplu, dar acum ma simt ca si cum as fi mers in piata sa cumpar ceva, un vanzator ar vinde pietre, ma abordeaza ... ma intreaba daca vreau ... eu - Nu! La ce bun, pietre gasesti peste tot gratis! ... atunci vanzatorul - Ohhh, dar o invelesc intr-un staniol stralucitor si ii pun si fundita ... eu - Sigur ca cumpar.

Cam asa se intampla cu deciziile pe care le luam in viata, cumparam kkt invelit in staniol lucios, si mai suntem si mandri de noi. Asta este publicitatea, facuta de oameni pentru oameni.
Anyway, time for some changes in here. De acum daca tot voi continua sa cumpar kkt macar sa fie fara staniolul acela lucios, poate ii mai ieftin.

Oare cati oameni stiu exact ce isi doresc de la viata? Oare cati dintre au puterea ca dupa ce au pornit pe un drum in viata sa zica .... gata... pana aici ... vreau sa fac chestia asta in viata. Oare cati dintre noi isi dau sema inainte de 70 de ani ce vor sa faca in viata? Voi ajunge si eu la 70 de ani sa ma gandesc la trecut si sa-mi dau seama ca poate mi-ar fi placut sa fac altceva in viata?
Incep sa ma gandesc la toti pensionari care se apuca de facut facultati. Ajungi la batranete si iti dai seama ca vroiai sa faci altceva in viata si daca tot ti-au mai ramas vreo doi ani de trait ... de ce sa nu faci ce iti place. Niste intrebari stupide, dar care ma pun pe ganduri.

PS:Acestea sunt doar niste ganduri, nimeni nu trebuie sa se simta jignit, sau judecat.
Va pup!
Pa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu